RED: Jurnal de Malinois https://redmalinois.ro/ Viața alături de un ciobănesc belgian! Tue, 08 Nov 2022 15:52:25 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 Drum lin spre Cer, bunicule drag! https://redmalinois.ro/2022/11/08/drum-lin-spre-cer-bunicule-drag/ https://redmalinois.ro/2022/11/08/drum-lin-spre-cer-bunicule-drag/#respond Tue, 08 Nov 2022 15:52:25 +0000 https://redmalinois.ro/?p=444 Azi sunt îndurerat. Bunicul meu, Arthur(Prinț)House of Fire Malinois a părăsit această lume. Ai fost și vei fi întotdeauna PRIMUL, bunicule, întemeietorul unei linii de ciobănești belgieni de excepție. În venele fiecăruia din noi a rămas de azi, o parte din tine. Suntem cei mai frumoși, echilibrați și deștepți, unii dintre noi chiar viitori campioni …

Articolul Drum lin spre Cer, bunicule drag! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>

Drum lin spre Cer, Moșule drag! Te iubim și îți mulțumim din inimă. Pentru TOT!

Azi sunt îndurerat. Bunicul meu, Arthur(Prinț)House of Fire Malinois a părăsit această lume. Ai fost și vei fi întotdeauna PRIMUL, bunicule, întemeietorul unei linii de ciobănești belgieni de excepție. În venele fiecăruia din noi a rămas de azi, o parte din tine. Suntem cei mai frumoși, echilibrați și deștepți, unii dintre noi chiar viitori campioni ce îți vor călca pe urme.

Bunicule Arthur, îti mulțumim că ai fost aici pentru noi. Îți mulțumim pentru bagajul genetic de excepție pe care ni l-ai transmis și care ne face pe fiecare din noi, unici și minunați. Suntem MÂNDRI că suntem descendenții tăi!

Laur, nu te întrista! Undeva, într-o lume mai bună, vă veți revedea fericiți, fără durerile bătrâneții. Fii mândru că ai avut alături cel mai bun câine care putea exista pe pământ, un deschizător de drumuri pentru o linie de malinois la superlativ. O parte din inima lui bate în pieptul copiilor și nepoților din foarte multe localități din țară și chiar din Europa. A plecat, ostenit, dar ți-a lăsat moștenire tot sensul vieții lui pe acest pământ, de la amintirile frumoase, la o canisă recunoscută pentru calitatea câinilor ei care va dăinui peste timp. Puțini oameni sunt binecuvântați cu un astfel de partener.

Drum lin spre Cer, Moshule drag! Te iubim și îți mulțumim din inimă. Pentru TOT!

Articolul Drum lin spre Cer, bunicule drag! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2022/11/08/drum-lin-spre-cer-bunicule-drag/feed/ 0
La mulți ani, bunicule Arthur! https://redmalinois.ro/2022/06/09/la-multi-ani-bunicule-arthur/ https://redmalinois.ro/2022/06/09/la-multi-ani-bunicule-arthur/#respond Thu, 09 Jun 2022 15:29:06 +0000 https://redmalinois.ro/?p=439 Azi e despre bunicul meu, Arthur House of Fire Malinois! Arthur zis și Prinț, sau Moșu’, este bunicul meu. El e acel exemplar de malinois care i-a furat inima Ioanei de când l-a văzut și tot ce i-a spus lui George Laurențiu Bratu de la prima discuție a fost că își dorește un câine „exact …

Articolul La mulți ani, bunicule Arthur! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Azi e despre bunicul meu, Arthur House of Fire Malinois! Arthur zis și Prinț, sau Moșu’, este bunicul meu. El e acel exemplar de malinois care i-a furat inima Ioanei de când l-a văzut și tot ce i-a spus lui George Laurențiu Bratu de la prima discuție a fost că își dorește un câine „exact ca Moșu'”.

Bunicul Arthur, la 14 ani și nepotul Red, la 2 anișori.

Îmi imaginez că Laur a zâmbit în sinea lui, gândind, „ei, cucoană, dacă ai ști câți visează un câine exact ca Prinț!”. Nu știu dacă sunt identic, dar că seamăn foarte bine cu bunicul meu, e evident și sunt mândru de asta!

La mulți ani,Moșule drag! Să fii sănătos și să ai parte de o viață liniștită și fericită! Felicitări ție, și lui George Laurențiu Bratu, pentru genetica de excepție a canisei House of Fire Malinois, care pornește de la tine! Vei rămâne o legendă pentru că de la tine porește pilonul unei linii de ciobănești belgieni greu de egalat! Love you!

Articolul La mulți ani, bunicule Arthur! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2022/06/09/la-multi-ani-bunicule-arthur/feed/ 0
Sunt băiat mare(video)! https://redmalinois.ro/2020/07/27/sunt-baiat-mare/ https://redmalinois.ro/2020/07/27/sunt-baiat-mare/#respond Mon, 27 Jul 2020 19:37:57 +0000 https://redmalinois.ro/?p=384 Cum spuneam, am ajuns la căsuța mea și m-am acomodat binișor. Îmi place că Ioana e mai mereu cu mine iar Alex se joacă cu mine destul de mult. Deja mă simt șef și chiar mai pun la punct câte o jucărie de ros neascultătoare.

Articolul Sunt băiat mare(video)! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Cum spuneam, am ajuns la căsuța mea și m-am acomodat binișor. Îmi place că Ioana e mai mereu cu mine iar Alex se joacă cu mine destul de mult.

Deja mă simt șef și chiar mai pun la punct câte o jucărie de ros neascultătoare.

Eu și jucăria neascultătoare

Articolul Sunt băiat mare(video)! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/27/sunt-baiat-mare/feed/ 0
Andrei, tipul simpatic cu acul https://redmalinois.ro/2020/07/19/andrei-tipul-simpatic-cu-acul/ https://redmalinois.ro/2020/07/19/andrei-tipul-simpatic-cu-acul/#respond Sun, 19 Jul 2020 15:48:22 +0000 https://redmalinois.ro/?p=371 Am uitat să vă povestesc puțin despre Andrei. Andrei Popa, medicul veterinar care a avut grijă de noi, cei mici, dar și de mămica noastră, atât înainte de nașterea noastră cât și după. Toate bune și frumoase cu Andrei, dar cam neplăcută partea cu acul. Deși, mai mult mă sperie ideea de a fi ținut …

Articolul Andrei, tipul simpatic cu acul apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Am uitat să vă povestesc puțin despre Andrei. Andrei Popa, medicul veterinar care a avut grijă de noi, cei mici, dar și de mămica noastră, atât înainte de nașterea noastră cât și după.

Toate bune și frumoase cu Andrei, dar cam neplăcută partea cu acul. Deși, mai mult mă sperie ideea de a fi ținut în brațe și de a nu face numai ce vreau eu. :))

Articolul Andrei, tipul simpatic cu acul apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/19/andrei-tipul-simpatic-cu-acul/feed/ 0
Am plecat spre căsuța mea https://redmalinois.ro/2020/07/19/am-plecat-spre-casuta-mea/ https://redmalinois.ro/2020/07/19/am-plecat-spre-casuta-mea/#respond Sun, 19 Jul 2020 15:28:25 +0000 https://redmalinois.ro/?p=364 Vineri, 17 iulie 2020, am plecat spre căsuța mea din vestul țării. Cu toate acestea sper să mai revin să o văd pe mama și pe nenea Laur, proprietarul canisei din care fac parte. Nenea Laur a avut grijă de noi și de mama noastră. Și tot el le-a transmis Ioanei și lui Alex, zilnic, …

Articolul Am plecat spre căsuța mea apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Vineri, 17 iulie 2020, am plecat spre căsuța mea din vestul țării. Cu toate acestea sper să mai revin să o văd pe mama și pe nenea Laur, proprietarul canisei din care fac parte.

Nenea Laur a avut grijă de noi și de mama noastră. Și tot el le-a transmis Ioanei și lui Alex, zilnic, poze și filmulețe cu mine până când am ajuns la ei.

Mulțumesc, Yoko, pentru poze!

Articolul Am plecat spre căsuța mea apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/19/am-plecat-spre-casuta-mea/feed/ 0
Sunt rău de foame :))) (video) https://redmalinois.ro/2020/07/13/sunt-rau-de-foame-video/ https://redmalinois.ro/2020/07/13/sunt-rau-de-foame-video/#respond Mon, 13 Jul 2020 14:32:29 +0000 https://redmalinois.ro/?p=353 Sunt rău de foame! De fapt, în clipul de mai jos, eram sătul, dar de ce să nu mă cert un pic cu vasul de mâncare? Și unde mai pui că nenea Laur se amuza copios că sunt scandalagiu de mic? 🙂

Articolul Sunt rău de foame :))) (video) apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Sunt rău de foame! De fapt, în clipul de mai jos, eram sătul, dar de ce să nu mă cert un pic cu vasul de mâncare?

Foamea mare

Și unde mai pui că nenea Laur se amuza copios că sunt scandalagiu de mic? 🙂

Articolul Sunt rău de foame :))) (video) apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/13/sunt-rau-de-foame-video/feed/ 0
Arthur, bunicul meu cu sânge albastru! https://redmalinois.ro/2020/07/13/arthur-bunicul-meu-cu-sange-albastru/ https://redmalinois.ro/2020/07/13/arthur-bunicul-meu-cu-sange-albastru/#respond Mon, 13 Jul 2020 14:07:26 +0000 https://redmalinois.ro/?p=337 Azi am să vă povestesc despre Arthur, bunicul meu cu nume de rege. Arthur zis Prinț este bunicul meu după mama. Este un exemplar de ciobănesc belgian care atrage privirea datorită staturii sare impozante. Ioana când l-a văzut i-a spus din start lui nenea Laur că ea vrea un câine ca și Arthur. Și cum …

Articolul Arthur, bunicul meu cu sânge albastru! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Azi am să vă povestesc despre Arthur, bunicul meu cu nume de rege. Arthur zis Prinț este bunicul meu după mama. Este un exemplar de ciobănesc belgian care atrage privirea datorită staturii sare impozante. Ioana când l-a văzut i-a spus din start lui nenea Laur că ea vrea un câine ca și Arthur. Și cum atunci când îți dorești ceva cu adevărat tot universul complotează să îți îndeplinească dorința, iată-mă, că seamăn, tare, tare bine cu bunicul meu.

Bunicul meu când era mic

Bunicul meu a fost Campion România, de frumusețe, în anul 2010. Și tot în 2010, la Rotterdam a luat locul 8, fiind cel mai tânăr cățel care a participat la Campionatul Mondial de Mondioring organizat de Federația Chinologică Internațională. Ba, mai mult, deși tinerel, el a fost cel care a deschis competiția și s-a descurcat de minune. Chiar dacă azi e bătrâior, Arthur se ține bine. Iar copiii și nepoții săi sunt câini deosebiți, cu rezultate de excepție la diferite competiții.

Eu zic că seamăn foarte bine cu bunicul meu. Dacă tot și-a dorit Ioana câine mare și care să semene cu Arthur… acum are 🙂 .

Articolul Arthur, bunicul meu cu sânge albastru! apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/13/arthur-bunicul-meu-cu-sange-albastru/feed/ 0
Uneori am nervi!(video) https://redmalinois.ro/2020/07/12/uneori-am-nervi/ https://redmalinois.ro/2020/07/12/uneori-am-nervi/#respond Sun, 12 Jul 2020 19:46:13 +0000 https://redmalinois.ro/?p=328 Uneori am nervi… nervoși. Chiar dacă sunt sătul, chiar dacă tocmai am mâncat chiar dacă nici somn nu îmi e. Doar sunt un malinois autentic și nu concep ca lucrurile să stea, așa, nemișcate. Vă place ce tărăboi știu să fac? Îmi învăț frații! De data asta am reușit doar să îi sperii. Bine că …

Articolul Uneori am nervi!(video) apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Uneori am nervi… nervoși. Chiar dacă sunt sătul, chiar dacă tocmai am mâncat chiar dacă nici somn nu îmi e. Doar sunt un malinois autentic și nu concep ca lucrurile să stea, așa, nemișcate.

Păzea! Malinois nervos :)))

Vă place ce tărăboi știu să fac? Îmi învăț frații! De data asta am reușit doar să îi sperii. Bine că mama nu m-a apucat de ceafă 🙂

Articolul Uneori am nervi!(video) apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/12/uneori-am-nervi/feed/ 0
Prietenii mei, Alexandra și As https://redmalinois.ro/2020/07/11/prietenii-mei-alexandra-si-as/ https://redmalinois.ro/2020/07/11/prietenii-mei-alexandra-si-as/#respond Sat, 11 Jul 2020 17:45:35 +0000 https://redmalinois.ro/?p=312 Să vă povestesc despre alți doi prieteni ai mei, Alexandra și As. As este un husky pe cât de frumos și drăgălaș pe atât de încăpățânat și reticent cu străinii, fie ei animăluțe sau oameni. As și Alexandra sunt de nedespărțit de când el era foarte mic, mai mic chiar decât mine. (Eu acum am …

Articolul Prietenii mei, Alexandra și As apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Să vă povestesc despre alți doi prieteni ai mei, Alexandra și As. As este un husky pe cât de frumos și drăgălaș pe atât de încăpățânat și reticent cu străinii, fie ei animăluțe sau oameni.

As

As și Alexandra sunt de nedespărțit de când el era foarte mic, mai mic chiar decât mine. (Eu acum am 7 săptămâni, dar când As a ajuns la Alexandra, nu avea decât 6.)

As și Alexandra

Recent, Alexandra și-a dorit și ea o pisicuță. Iar lupișorul ei fioros, care nu suporta alte animăluțe în preajma sa, s-a topit ca zăpada în fața unui pui de pisică abia născut, salvat de părinții Alexandrei. De fapt, un motan al acestora, care știind că acasă la ei sunt zeci de pisici salvate, le-a adus puiul ce se zbătea între viață și moarte. Așa că, cei doi, As și Silky, devin pe zi ce trece mai buni prieteni, spre bucuria Alexandrei care nu credea că lupul ei va accepta vreodată un alt animăluț.

Articolul Prietenii mei, Alexandra și As apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/11/prietenii-mei-alexandra-si-as/feed/ 0
Robi și ai lui mălini frumoși https://redmalinois.ro/2020/07/11/robi-si-ai-lui-malini-frumosi/ https://redmalinois.ro/2020/07/11/robi-si-ai-lui-malini-frumosi/#respond Sat, 11 Jul 2020 16:37:05 +0000 https://redmalinois.ro/?p=293 Cu cine credeți că s-a sfătuit Ioana când a ales canisa House of Fire Malinois? Cu Robert Kulcsar! Robi este un mare iubitor de animale, dresor, care a înregistrat rezultate frumoase cu câinii pe care i-a educat. Acum câțiva ani a încercat experiența cu un Malinois. Și de atunci… a revenit mereu și mereu la …

Articolul Robi și ai lui mălini frumoși apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
Cu cine credeți că s-a sfătuit Ioana când a ales canisa House of Fire Malinois? Cu Robert Kulcsar! Robi este un mare iubitor de animale, dresor, care a înregistrat rezultate frumoase cu câinii pe care i-a educat. Acum câțiva ani a încercat experiența cu un Malinois. Și de atunci… a revenit mereu și mereu la rasa noastră pentru că suntem cei mai deștepți.

Zice Robi că în poza asta sunt bun de banner

Ei, cum spuneam, pe Robi l-a „omorât” Ioana mea cu întrebările despre mălini de talie mare. Robi i-a indicat câteva canise cu maligatori mari. Inima ei a bătut din start spre canisa din care vin. Oare de ce? 🙂

Iar în poza asta, zice Robi că sunt de copertă

Ei, dar nici cățeii lui nu sunt mai prejos. În prezent Robi are doi ciobănești belgieni superbi care învață conștiincios zi de zi: As (Pearls of Grant Asterix) și ChenChen (Cybele Gods of Hermannstadt) pe care îi outeți vedea mai jos.

Nici ChenChen nu e mai prejos. 🙂 De viță nobilă, amândoi, dau tot ce au mai bun la antrenamente.

Articolul Robi și ai lui mălini frumoși apare prima dată în RED: Jurnal de Malinois.

]]>
https://redmalinois.ro/2020/07/11/robi-si-ai-lui-malini-frumosi/feed/ 0